Det sker på kirkegårdene. Klik på foto

 

Selvom graverne er i fuld gang med grandækning på kirkegårdene er der også andre opgaver der skal passes indimellem:

Allehelgen-græskar skal udhules, Annette er her i fuld gang i værkstedet i Halk:

En anden opgave der skulle udføres her i efteråret har været: I stedet for at slå hele den enorme græsplæne/mark ved Grarup Kirke, har graverne fundet på at lave nogle store staudebede, og holde en græssti rundt om disse. Stauderne er sponsoreret af gravernes egne haver, så det er ikke de store udgifter der har været forbundet med den opgave, og mon ikke det bliver en dejlig tur man kan vandre rundt her når planterne gror til?

Grandækningen på kirkegårdene er i fuld gang, i år startede graverne i Øsby hvor de er færdige, nu er de også snart færdige på Halk kirkegård. Klik på billederne for at se dem større, her er det Lone K., Lone A. og Monica der er i gang i Halks graverværksted. I tilstødende lokaler er Jytte og Annette ved at producere kranse til Våbenstilstandsmarkeringen d. 11-11-2018, imens Per og Mogens (Mogens hjælper til midt i november) er i Vilstrup og klargøre til den kommende grandækning.

 

Torsdag d. 25-10 var en lille flok af graverne afsted på grankursus, her udveksles erfaringer og nye idéer til grandækning. Der startes med morgenbrød og kaffe, derefter bliver der arbejdet på kirkegården med grandækning af gravsteder. Øvede og uøvede blandes, og der dækkes udvalgte gravsteder. Efter endt arbejde går man rundt i samlet flok og “bedømmer” det udførte arbejde. Kurset bliver afholdt af vores gravere i 2020.

Husk der er Gløgg og gran i gravernes værksteder følgende datoer: Øsby 30-11, Halk 07-12, Vilstrup 14-12, det er fra kl. 14-16. Her er der åben kirkegård og værksted, hvor alle må komme og se, hvor smukt der er pyntet på gravstederne, og nyde en kop varm gløgg og lune æbleskiver. Klik på billederne for at se nogle af de flotte grankreationer nærmere.

Endelig fik webmaster “skudt” fotos af alle de dygtige gravermedhjælpere/kirketjenere. På billedet kan man se hvor sprudlende de er, det er vel tydeligt for de fleste hvorfor det kan være svært at få samling på flokken!! Klik på foto 2 for navnene. Graverne er også præsenteret her.

 

Gravernes navne på foto 1 bagest i læseretningen: Lone, Per, Jytte, Monica, Lone og forrest Annette.

Denne sommer har været luksus for hvepse, personalet kunne slet ikke være i fred ved affaldspladsen i Øsby, så her måtte skadedyrsbekæmperen i gang.

 

Graverne har været på studietur til Åstrup, Vonsbæk, Fjelstrup og Aller kirker. Vi talte med graverne, mødte “gamle” kolleger og bekendte, så deres værksteder, kirkegårde og kirker. Tak for kikket. Senere fik vi en bid mad i Haderslev. Alt i alt en hyggelig og inspirerende tur! Godt vi har vores “kaffekasse” til at dække udgifterne med.

Denne sommer har der været mange vandrere på Caminoruten herude på Haderslev Næs, både store og små selskaber har besøgt kirkerne, og vandret i naturen. Kirkerne er åbne fra kl. 8-20, så der har været god mulighed for at kikke indenfor. Tirsdag d. 19-06 kom der 32 Caminovandrere fra Kolding, de ville gerne rundvises i Halk Kirke, Lars-Peter Melchiorsen stod klar til at fortælle om dette.

Snart kommer der Tv-Syd udsendelse om Camino-ruten. Der er b.la. foregået kor-optagelser i kirkerne, vi må vente spændt med at se hvad der kommer på TV.

Et sted på Caminoruten, ved det store træ markerer et lille hvidt mærke at ruten drejer af her.

 

Jytte Weber Jørgensen var blandt de nominerede til årets mentor ved Haderslev kommune. Hun har i vores dagligdag på kirkegårdene gjort en særlig indsats som mentor for en del personer på kanten af arbejdsmarkedet. Tak for det Jytte! Læs interview med Jytte her.

Mentorkåring-2018-2

 

 

 

  

Klik på billederne for at se dem i større udgave.