Gospelweekend d. 26-27 okt. Vilstrup Kirke 2019

Gospelstorm ved Vilstrup Kirke

Af Mikaela Bang Jakobsen

Der blæste en vældig vind ude ved Vilstrup Kirke denne lørdag eftermiddag – men indenfor var der skruet op for varmen, og forventningerne var tårnhøje til, at vi skulle have os en fantastisk og festlig weekend – der var nemlig blevet inviteret til gospelworkshop med den energiske og superdygtige instruktør Claes Wegener. Claes har taget nogle af salmerne i salmebogen og givet dem nyt liv i form af gospelrytmer og nyskrevne melodier. Det var dem, vi skulle lære nogle af i weekenden.

Det er igen kirkerne i Øsby, Halk, Grarup og Vilstrup Sogne, der står bag denne årlige weekend med masser af gospel. I et samarbejde stables der et arrangement på benene, som i 2017 startede med en workshop i Øsby Kirke, hvor Laura Kjærgaard var instruktør. Året efter var der workshop i Halk kirke med Hans Christian Jochimsen, og nu i år skulle vi så til Vilstrup Kirke, hvor Claes Wegener så kom, mere præcist d. 26. og 27. oktober.

Vi gik i gang med første sang “I Himmelen, i Himmelen”, og der kunne fornemmes en stor fælles interesse i at dykke endnu mere ned i alle de sange, som stod på papiret i vores hænder. Der blev kæmpet en kamp med de nye og spændende rytmer i sangene, men da Claes så tændte på en af de bokse, han havde med, med utrolig mange knapper på, og beatet til sangen røg ud gennem højtalerne startede festen og alle måtte op af stolene og danse med – da han så selv åbnede munden og sang med den eminent flotte sangstemme, han har, røg hænderne op i luften og formede flere og flere klap.

Stemningen fortsatte gennem de næste sange, og da det var på tide med en kaffe- og kagepause gik snakken med sidemanden i gang, og vi fandt ud af, at denne workshop, som 71 mennesker endte med at tilmelde sig, indeholdte folk helt fra Nordjylland, Sjælland, Odense, Esbjerg m.m. Nyheden om vores workshop var kommet rundt til hele landet takket være lidt facebookmagi og andre korledere, som bragte det videre til deres kormedlemmer. Hvor er det fantastisk, at vi kan samle så mange mennesker fra hele Danmark og ikke kun Sønderjylland. Man fornemmede hvordan gospelmiljøet virkelig samler mennesker.

Da vi nåede til slutningen af dagen, gik det pludselig op for én, at vi havde været alle sangene igennem, hvor man måske havde forestillet sig, at noget først skulle på plads dagen efter – det var en dejlig følelse at gå hjem med, og det er jo alt sammen takket være Claes Wegeners dygtige instruktørevner.

Søndag startede ud med at finpudse alle sangene og få alle aftaler på plads til eftermiddagens gospelgudstjeneste. Der var overskud og efter en nats søvn var folk også klar på at holde en kæmpe gospelfest, så det var svært at holde kroppene i ro. Der skulle jo spares på energien til selve opførelsen. Vi fik en meget lækkert frokost,og så blev klokken endelig 14.00.

Flere mennesker var kommet ud til Vilstrup Kirke for at høre det store workshopskor og ikke mindst Claes Wegeners fantastiske stemme. Menigheden blev inviteret med på at synge, men havde også mulighed for at sidde og nyde den flotte musik. Kirkens præst, Lars Peter Melchiorsen, ledte os gennem gudstjenesten til den helt store guldmedalje og gav noget rigtig god refleksion med på vejen. Det var en rigtig dejlig stund i kirken.

Da de skønne rytmer til “Helligånd vor sorg du slukke” startede kunne nogle ikke sidde stille længere og var oppe og danse og klappe med. Da vi nåede sidste sang på programmet, “Nu takker alle Gud”, røg stemningen helt op i loftet og var ved at løfte kirkens tag, da tempoet i sangen og rytmerne og ikke mindst den geniale melodi, ikke kunne andet end at indlede til den vildeste gospelfest. Adrenalinen kogte, og folk var høje da de skulle hjemad igen, men inden dannede alle en cirkel rundt om Claes Wegener, der stadigvæk spillede de skønne rytmer til en sidste sang og gav ham det største bifald, sammen med menigheden nede i kirken.

Det var en fantastisk weekend, som alle de medvirkende nok ikke glemmer foreløbig.

————————————————————

Om workshoppen har nogle af de deltagende skrevet:

”Jeg har ikke sunget i gospelkor før, men hold op!!! Det er fantastisk:-) og Claes er suveræn. Virkelig godt arrangement. TAK”

”Så fantastisk en weekend, som man kan leve på længe.”

”Dejligt arrangement og eminent underviser.”

”Jeg syntes, at det er dejlig med sådan et arrangement; det er dejligt at synge gospelsalmer – det må I gerne gøre igen til næste år.”